Dit weekend...
... drinken wij de zachte spanjaard
Felix Solís – The Guv’Nor Tempranillo

De Guv’nor wordt gemaakt van 100% Tempranillo, maar smaakt niet zoals je die soms verwacht. Een jonge Spaanse tempranillo is vaak ruw, hard en vol tannine. Deze is echter heel anders. Lees verder of bestel direct.

Proost op het weekend!

Wijn

Deze Felix Solis The Guv’nor tempranillo is gemaakt door Felix Solis Avantis, welke behoort tot de grootste familiewijnhuizen van Spanje. De Guv’nor wordt gemaakt van 100% tempranillo. De druiven krijgen na de oogst een koude schilweking. Op deze manier worden de zoete tannines aan de wijn onttrokken. Gisting van de wijn vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur in een gecontroleerde omgeving om de hoge kwaliteit van de wijn te bewaren. Hierdoor blijft ook het hoge fruitgehalte van de tempranillo druif bewaard.

  • Tempranillo

Regio

De druiven van deze Guv’nor komen uit de Spaanse regio La Mancha. Dit is het grootste wijnbouwgebied ter wereld met 178.962 ha verdeeld over vier provincies. De bodem in de regio is rood-bruin zand en rijk aan kalksteen. Dit vormt een perfecte ondergrond voor de productie van minerale, smaakvolle wijnen. Er heerst in de regio een continentaal klimaat met zeer hete zomers en 200 zondagen. Tevens zijn de winters erg koud. De heldere lucht en droge atmosfeer zorgen voor een gezonde wijngaard! Dit proef je terug in de enorme kwaliteit van the Guv’Nor.

  • Castilla - La Mancha

Onze mening

"Verrassend zachte Spaanse wijn van de tempranillo. Perfect voor zowel de 'beginnende' als de gevorderde wijndrinker. Beoordeeld met 4,1 sterren! En we snappen wel waarom :)"
"Een verrassend zachte tempranillo die waar men niet snel 'nee' tegen zegt. De wijn behoud het stoere karakter van de Spaanse tempranillo, maar geef een zacht en fruitig mondgevoel."

Jaar

Vintage 2019

Eten & Wijn

Wij adviseren the Guv’nor te drinken bij lichte vleesgerechten of tijdens de borrel als aperatief.

Bewaar

Deze wijn is gemaakt om jong te drinken. Dit mede door het hoge fruit en lage zuur- en tannine gehalte.

× Advies of hulp nodig?