Dit weekend...
...drinken wij de Stift Goettweig Gruner Veltliner !

Stift Goettweig - Gruner Veltliner

Gruner Veltliner is de nationale wijn van Oostenrijk. Er gelden strikte fermentatie en botteling regels die hoge kwaliteit garanderen. Als je wel een op vakantie bent geweest in Oostenrijk is de kans klein dat je geen Gruner Veltliner op hebt. Helaas is deze wijn in Nederland niet zo bekend. Ontdek daarom deze Oostenrijkse bisschopswijn en waan jezelf even in het prachtige Alpenlandschap. 

Proost op het zonnige weekend!

Wijn

Ten zuiden van de Oostenrijkse stad ‘Krems an der Donau’ ligt de abdij van Göttweig (Stift Göttweig). Samen met de abdijen Krems en Melk is het, als onderdeel van het cultuurlandschap van de Wachau, opgenomen in de lijst van UNESCO-werelderfgoed. Sinds 1083 worden op de Göttweiger Berg op traditionele manier wijnen gemaakt. Deze wijn is gemaakt van 100% Gruner Veltliner druiven. De Messwein (altaarwijn) kan niet worden geproduceerd zonder toestemming van de bisschop. Daarnaast moet de wijn natuurlijk en ongewijzigd zijn, wat resulteert in hoge kwaliteit. Deze lichte wijn met 12% is toegankelijk en makkelijk drinkbaar.


  • Gruner Veltliner

Regio

Deze wijn is afkomstig uit Wagram (ook wel genoemd Donauland), waar de wijngaarden zijn gelegen langs de oever van de Donau. Heel vroeger was dit gebied de kust van de prehistorische oceaan. Hierdoor is er een laag löss overgebleven, waar de wijnstokken goed op groeien. De Gruner Veltliner, welke het meest is ingeplant, krijgt hierdoor een kruidige smaak.

  • Neder-Oostenrijk - Oostenrijk

Onze mening

"De wijn is gemaakt van 100% Gruner Veltiner, dé nationale Oostenrijkse witte druif. De wijn is fris, fruitig, maar toch ook romig en complex. Een zeer goede wijn met een prima afdronk."
"Alles wat je van een Grüner Veltliner verwacht heeft deze wijn in zich. Fris, sprankelend en aroma's van appels en perzik."

Jaar

Vintage 2016

Eten & Wijn

Wij denken dat deze wijn uitstekend te combineren is bij gevogelte, magere vis, gezouten vlees en aziatische gerechten.

Bewaar

Deze wijnen zijn gemaakt om relatief jong te drinken. Dit komt mede door het frisse karakter. Echter door het ondergaan van oxidatie tijdens het wijnmaak proces is de wijn een wat langere tijd houdbaar. Op zijn best tot 2021.

× Advies of hulp nodig?